top of page

Week 35: Een rustig weekje

Vorige week, Week 34, schreef ik dat ik een nieuw ritme aan het opbouwen was. En hoewel dit ritme nog steeds in aanmaak is, merk ik wel dat er een bepaalde rust begint te komen. Zoonlief heeft hier nog iets meer moeite mee, dus we hielden de week ook rustig.

(Lees hier alle weekoverzichten: Verzameling van de voortgang)


Wat heb ik deze week gedaan?

Deze week heb ik het volgende gedaan.

Zondag Lunchen met vrienden & de week voorbereiden

Maandag Lange werkdag

Dinsdag Vrije dag thuis met veel beweging & tandarts bezoek

Woensdag Werken en cursus

Donderdag Lange werkdag

Vrijdag Werken en relaxen

Zaterdag Ochtend wandeling en relaxte dag.


Gezonder eten

In Week 34 had ik gemerkt dat er veel eetmomenten op mijn werk waren. Deze week bewoog ik hierin mee in plaats van er tegen in gaan. Ik at mijn eten met mijn werk mee, in plaats van daar nog boven op mijn gezonde eten.


Daarnaast had ik het begin van de week goed voorbereid. Ik had chiapudding en granola gemaakt, maar ook 2 maaltijden voorbereid. Dit gaf in de loop van de week veel rust. DIt wil ik dus vaker doen.


Hoewel het op werkdagen beter gaat, heb ik thuis nog geen ritme. Ik eet momenteel veel te veel en vaak ook echt ongezonde dingen. Ik wil de komende week proberen zo veel mogelijk slechte dingen weg te doen, zodat ik langzamer gezonder ga eten.


Hoe ging het met beweging?

rOok deze week heb ik nog steeds elke dag een kilometer gelopen voor de Running Streak 2024 van Runner's World. Ik heb dit vaker in de ochtend gedaan. Dit zorgt voor een goed begin van de dag en meer beweging over de dag. Zo loop ik elke dag weer ongeveer 10.000 stappen en fiets ik vaker.


Mijn beweging van deze week was als volgt:

Zondag: 10.509 stappen + 1 km hardlopen (loopband) + 1,85 km wandelen

Maandag: 12.249 stappen + 1 km hardlopen (loopband) + 2x 1,9 km fietsen

+ 1,14 km wandelen

Dinsdag: 15.428 stappen + 1 km hardlopen (loopband) + 7,2 km wandelen 

+ 10 minuten meditatie + 2x 1,9 km fietsen

Woensdag: 10.323 stappen + 1 km hardlopen (loopband) 

+ 1 km wandelen (loopband)

Donderdag: 9.939 stappen + 1 km hardlopen (loopband) + 1,9 & 2,5 km fietsen

Vrijdag: 10.866 stappen + 1 km hardlopen (loopband) + 2x 1,9 km fietsen

+ 2,7 km wandelen (deels loopband)

Zaterdag: 13.560 stappen  + 1 km hardlopen (loopband) 

+ 6 minuten meditatie + 2,25 km wandelen


Slaap en rust

Slapen gaat goed, al moet ik op blijven letten dat ik niet te vroeg in slaap wal. Daarom probeer ik 's avonds vaker wat actiefs te doen. Vooral lego bouwen helpt hier goed bij, maar ik wil meer activiteiten bedenken.


Ik merk dat ik veel rust vind met mijn huidige baan. Op dinsdag heb ik een echt vrije dag, waarbij mijn zoontje naar school gaat. Het is heel dubbel, maar tot nog toe heb ik elke week een (semi-)medische afspraak staan. Het is heel fijn dat ik hiervoor geen oppas voor nodig heb, maar ik vind het jammer dat mijn vrije dagen hier aan op gaan. Ik wil kijken of ik dit anders kan regelen.


Hoe zit ik in mijn vel?

Over het algemeen gaat het goed met me. Mijn zoontje heeft het erg zwaar met in het schoolritme. Hij doet het beter dan verwacht, maar tegelijkertijd is hij wel wat vaker mopperig en bozig naar mij.


Ik merk dat ik dit lastig vind en hier niet altijd op reageer zoals ik zou willen. Het zit namelijk in mijn irritatie.


101 in 1001

Momenteel ben ik weinig bezig met mijn 101 in 1001 lijst. Zodra ik meer mijn ritme heb gevonden wil ik hier weer meer mee aan de slag gaan. Deze week ben ik met 1 ding begonnen:

Foto's van de week
Vooruitkijken op volgende week

Komende week heb ik geen hele duidelijke plannen. Ik wil kijken of ik weer meer meditatie en gezonder kan eten op de dagen dat ik vrij ben. Daarnaast is het ook mijn streven om minder te plannen op de dinsdagen. Zodat ik echt leuke dingen kan gaan doen. Zoals weer eens een keer naar het museum kan gaan.


Heb jij een dag(deel) helemaal voor jezelf? Wat doe jij op die dag?


*Deze pagina bevat affiliatie links.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page