top of page

Beginnen in de tuin in juni

Bijgewerkt op: 5 jul. 2023

Ik probeer in mijn eigen tuin een klein stukje moestuin te onderhouden. Normaal begin ik in maart/april al met voorbereiden en opkweken van bepaalde planten. Dit jaar loopt wat anders, want ik was al op reis. Nu is het half juni. Wat heb ik allemaal in de tuin gedaan tot nog toe? En wat ben ik in de komende maand van plan?


Onkruid

Doordat ik 4 maanden weg ben geweest en de maanden daarvoor ook niet veel aan de tuin had gedaan, stond de tuin vol met onkruid. Ook stond het gras bijna een meter hoog.

Ik ben dus begonnen met de boel weer een beetje begaanbaar te maken. Daan heeft het gras weer gekortwiekt en ik ben stapsgewijs bezig geweest met al het onkruid weg te halen. Op die manier kwam er weer ruimte om iets op te bouwen.


Geplante plantjes

Omdat we laat in het seizoen zijn, heb ik er voor gekozen om plantjes te kopen in het tuincentrum in plaats van zaadjes. Ik heb verschillende kolen, tomatenplantjes en viooltjes. De kolen en tomatenplantjes zijn nog echt klein. Deze hebben dus ook echt de ruimte om te groeien.


Ook de kruidenbak ziet er goed uit. Ik heb de tijm verplaatst, want deze werd verstikt

door de rozemarijn. Ik denk alleen dat dit iets te laat was. Dus mogelijk moet deze worden vervangen. Hier heb ik nog wel zaad voor. Ik heb ook nog een muntplantje en een bieslookplantje toegevoegd. Deze hadden we voor een gerecht nodig, dus altijd een mooie aanvulling. Ik wil nog meer kruiden in de bak plaatsen, maar ik weet nog niet zo goed welke.



De voortuin

In de voortuin zijn er veel veldbloemen die aan zijn komen waaien. We hebben veel klaprozen, maar ook margrieten en korenbloem. Er staat ook een hele mooie paarse bloem, maar ik weet niet hoe deze heet.

Daarnaast staan er 5 fruit bomen. Ze staan nu nog een beetje verstopt tussen het onkruid. 4 boompjes doen het heel goed, maar 1 boompje lijkt wat last te hebben van bladluis. Ik moet gaan bedenken hoe ik deze ga behandelen. Ook de lavendel staat nu goed in bloei. Deze moet ik wel onthouden te snoeien.


Plannen

Ook al zijn we laat in het seizoen, ik kan nog een aantal planten zaaien. De zaden die ik nog in huis heb zijn tijm, basilicum, bosui, andijvie en rabarber. Daarnaast wil ik nog kijken naar courgette, verschillende soorten sla, pompoen, radijs, bieten, spinazie, bonen en wortel. Hier heb ik wel nog zaden voor nodig.


Heb je zelf ook een moestuin? Heb je nog leuke aanraders voor de moestuin op dit moment? Of heb je nog tips tegen de bladluis? Ik hoor graag van je!




Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page