top of page

LEGO 10316 THE LORD OF THE RINGS: RIVENDELL

Bijgewerkt op: 28 dec. 2023

Voor Mijn 35e verjaardag heb ik van mijn man LEGO 10316 THE LORD OF THE RINGS: RIVENDELL gekregen. Ik wilde al heel lang een legobouwwerk maken en toen deze uitkwam, wilde ik heel graag LEGO 10316 THE LORD OF THE RINGS: RIVENDELL maken. Ik neem je mee hoe ik deze bouw.


Uitpakken

Voor mij begon het avontuur met het uitpakken en ordenen van de inhoud van de doos. In totaal waren het 50 genummerde zakjes en 3 boekjes om het hele bouwwerk in elkaar te zetten.

Deel 1

Zakje 1 & 2

De eerste 2 zakjes heb ik in 19 minuten in elkaar gezet. Ik vond het heel leuk dat onderaan de pagina Frodo telkens een stukje verder opschuift. Zo kun je goed zien hoe ver je bent met het bouwen.

Zakje 3 & 4

De volgende 2 zakjes werden op de basis van zakje 1 & 2 gebouwd. Ik heb hier 27 minuten over gedaan. En daarna was mijn tijd voor de dag op. Opvallend hield ik best veel stukjes over. Ik weer niet of deze later nog nodig zijn, maar voor nu bewaar ik ze. Grappig genoeg heb ik ook 2 ringen over. Ik dacht dat het 'One ring to rule them all' was, maar blijkbaar zijn het er drie.

Ook zit er een nieuw ontwikkeld onderdeel in. De varen. Ik vind het leuk dat je er op gewezen wordt dat dit een nieuw stukje is. De eindstand van deze dag ziet er als volgt uit:

Zakje 5

Nieuwe dag, nieuw zakje. Zakje 5 heb ik in 27 minuten gebouwd. Vooral de boekenkast vond ik erg grappig om te maken. Daarnaast heb ik het begin gemaakt van een toren.

Zakje 6

Met zakje 6 ben ik aan de tweede verdieping begonnen. Het bed van Bilbo aan de ene kant en een schilderij van Sauron en Isildur. Ook al is dit de tweede verdieping en lijkt het best groot, het is pas de tweede verdieping van het kleinste gedeelte van Rivendell.

Maar Frodo stapt wel over naar de rechter bladzijde van het eerste boekje. Dus deel 1 is over de helft. Zakje 6 is in 20 minuten gebouwd. De tussenstand tot nog toe is als volgt:

Zakje 7


Met zakje 7 werden de witte bogen voor de ramen gemaakt. Hierdoor kreeg het gelijk een veel sierlijkere uitstraling, In de 22 minuten die ik over zakje 7 heb gedaan, is er ook weer verder gebouwd aan de toren. Aan de binnen kant van de toren is de boekenstandaard met het boek van Bilbo te vinden.


Zakje 8

Dit was eigenlijk een vrij klein zakje. Hier was ik dan ook in 16 minuten mee klaar. Het waren ook maar een paar kleine details die veranderd zijn. De belangrijkste aanvulling is wat aankleding in Bilbo's kamer, Bilbo zelf en het beginnetje van het dak.


Zakje 9

Met zakje 9 ben ik met het dak begonnen. Deze heeft allemaal losse ´dakpannen´. Met een trucje krijg je ze allemaal recht. In 25 minuten heb ik deze in elkaar gezet.


Zakje 10 & 11

Samen werd hier de toren gebouwd. Over zakje 10 deed ik 23 minuten en zakje 11 31 minuten. Het monteren van de toren aan de rest van het gebouw was vrij lastig. Ik heb deze 3x opnieuw moeten bevestigen voordat deze bleven zitten. En na deze zakjes was het eerste deel al af. Dit ging echt sneller dan verwacht.


Deel 2

Zakje 12 & 13

Het voelde best raar om met het tweede deel soort van opnieuw te beginnen. Maar dit stuk werd vrij snel weer groter. We begonnen met een nieuw poppetje, namelijk Gandalf. De voortgang van dit boekje wordt ook met Gandalf aangegeven. Binnen 24 minuten had ik de basis van de tuin gemaakt.Zakje 14

Na het stukje van de tuin, werd er bij zakje 14 begonnen met de rivier en waterval. Hierbij werden ook een paar paddenstoelen geplaatst. Deze paddenstoelen zijn glow-in-the-dark. Ik vind ze heel cool. Zakje 14 was gemaakt in 21 minuten.


Zakje 15

Zakje 15, in 23 minuten, breide de rivier flink uit. Ook de muur die het afscheid van de rest is gebouwd en het begin van de brug, namelijk de trap is gemaakt.Zakje 16 & 17

Zakje 16 & 17 maakt een soort smederij met een tafel en een vuurtje. Dit was een grote stap, waar ik 33 minuten over heb gedaan. Uiteindelijk is de smederij weinig te zien. Ik vind dat wel jammer.


Zakje 18

Na Gandalf zat nu Gimli in het zakje. Gimli heeft twee verschillende uiterlijken. Namelijk met een helm of met haar. Ik vind die met de helm leuker. Ik vind het alleen typisch dat Gimli net zo groot is als Gandalf. De hobbits zijn wel kleiner. In 21 minuten heb ik de brug over de rivier gemaakt.


Zakje 19

Hier werden er twee bomen gemaakt. Ik werd gelijk al vrolijk door de kleurtjes die er bij zaten. Ook Legolas zat er bij. In 29 minuten was dit zakje gebouwd.Zakje 20 & 21

Met zakje 20 & 21 is het beginnetje van het kappelletje gemaakt. Zakje 20 was echt de basis. Deze is in 20 minuten gemaakt. Zakje 21 in 10 minuten gemaakt.

Zakje 22

Met zakje 22 is boekje 2 afgemaakt. Het kappelletje is afgemaakt en geplaatst boven op de smederij.


Deel 3

Zakje 23 tot en met zakje 30

Hier ging er even iets mis. Ik heb namelijk niet goed bijgehouden wat ik allemaal gebouwd heb, Dus ik mis een hoop foto's.


Ik heb wel bijgehouden hoe lang ik over elke stap heb gedaan. Zakje 23 was in 7 minuten al af. Zakje 24 en 25 koste 17 minuten. Zakje 26 duurde 28 minuten. Een kwartier over zakje 27. Zakje 28 en 29 duurde 26 minuten en zakje 30 duurde 17 minuten.


Zakje 31 & 32

Na een lange pauze heb ik het lego bouwen weer opgepakt. Of eigenlijk ik heb er weer wat meer ruimte voor gemaakt. En het was heel ontspannend om het weer op te pakken. En ik zat ook snel weer in het ritme. Deze twee zakjes had ik in 22 minuten af.Zakje 33

Deze begon met Gandalf. Zowel met als zonder hoed, maar ik vind hem met hoed leuker. Daarna werd er een beginnetje gemaakt aan de verdieping. In 19 minuten was dit zakje klaar.


Zakje 34

Ook zakje 34 was in 19 minuten klaar. Er werd verder gebouwd aan de verdieping en het bouwwerk ging gelijk al de hoogte in.Zakje 35

Door zakje 35 ontstond er naar mijn idee een rare constructie van boven af gezien. Maar volgens mij heeft dat te maken met stabiliteit. Ook werd er een stuk versiering gemaakt. Zakje 35 was in 17 minuten klaar.


Zakje 36

In zakje 36 zat Borromir. Daarnaast werd er een begin gemaakt aan het dak. In eerste instantie allen het randje en een torentje. In 21 minuten was zakje 36 klaar.


Zakje 37, 38 & 39

Dit is voor het eerst dat er 3 zakjes tegelijkertijd werden gedaan. Hier ben ik dan ook lang mee bezig geweest, alleen deed mijn stopwatch het niet. Ik denk dat ik ongeveer 40 minuten bezig geweest ben om het dak te maken. Al die losse blokjes, die daarna ook nog recht gemaakt moeten worden is best een klus. Maar het resultaat is wel mooi.Zakje 40 & zakje 41

Hoewel dit 2 losse stappen waren (respectievelijk 17 en 26 minuten) maakten ze samen een apart huisje. Ook weer met het mooie, maar verschrikkelijke dak. Zakje 40 begon met Legolas. En in het dak van het huisje zit een heel lief, schattig beeldje van een mini legopoppetje.Na dit zakje zit er bijna niets meer in de doos en begint het einde ook echt in zicht te komen.


Zakje 42 & 43

Deze zakjes bestonden uit 2 bomen. 1 kleine en een hele mooie slanke hoge boom. Beide staan achter het kleine huisje. Ik heb hier 22 minuten over gedaan.Zakje 44 & 45 en zakje 46

De zakjes 44 & 45 en zakje 46 vormde de basis van het overleg van Elrond. Dit plateautje is in theorie er in zijn geheel in een keer uit te tillen. Ik heb 18 minuten over zakje 44 & 45 gedaan. En zakje 46 zat met 16 minuten in elkaar.


Zakje 47

Na de stoelen van het overleg, begon dit zakje met Elrond zelf. Vervolgens werd er de basis gelegd van een grote boom op het plateau. Ik heb 29 minuten over dit zakje gedaan.


Zakje 48 & 49

De laatste twee zakjes alweer. Allereerst werd de grote boom afgemaakt en het geheel samen gevoegd. Dus deel 1, 2 &3, maar ook het plateautje met het overleg van Elrond werd er aan toe gevoegd. Tot slot waren er nog veel kleine details die werden toegevoegd. Onder andere verschillende wapens.


Vanwege alle kleine details heb ik er best lang over gedaan. Na 42 minuten zaten de laatste stukjes in elkaar.Hij is klaar!

Na in totaal bijna vijftien en een half uur staat het bouwwerk helemaal in elkaar. Ik heb het een mooi plekje op het terrarium gegeven. Ik vond het heerlijk ontspannend om te bouwen. Al voelde ik me soms een beetje onder tijdsdruk staan doordat ik bij hield hoe lang ik er over deed.

Nu ik klaar ben, zou je verwachten dat ik in een zwart gat valt, maar dat valt mee. Ik heb namelijk alweer een nieuwe gekregen met kerst. Namelijk 76391 Hogwarts Icons.

*Deze pagina bevat affiliatie links.


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page