top of page

Huwelijkscadeautje

Pas geleden had ik een bruiloft. Hoewel ze graag een envelopje wilden, wilde ik iets substantiëler geven. Iets wat zowel bij mij past als bij hun paste. Dus heb ik een boom geknutseld van ijzerdraad. Ik zal je meenemen in mijn proces om dit huwelijkscadeautje te maken.


Proefversie

Na veel voorbeelden gezien te hebben op internet, besloot ik eerst een proefversie te maken. Ik ken het materiaal niet, dus ik eet niet hoe ingewikkeld dit project zou zijn. Ik begonnen met goedkoop materiaal. Het resultaat is niet geweldig, maar voor een eerste proefversie ben ik best tevreden. Ik heb hieruit geleerd dat ik dunnere ijzerdraadjes nodig heb die langer zijn. Op die manier heb ik meer materiaal om de draadjes om te vormen tot mooie blaadjes of bloemetjes.


2 Soorten bomen

Uiteindelijk heb ik 2 verschillende bomen gemaakt. Niet alleen verschillend ijzerdraad, maar ook de blaadjes heb ik op 2 verschillende manieren gemaakt. Ik ben begonnen met de koperkleurige. Hier heb ik de blaadjes gevormd door spiraaltjes te vormen en deze uit te rekken. Hierdoor kon ik soort cirkeltjes van maken, wat de blaadjes vormde.


Bij de zilverkleurige boom heb ik met kleine kraaltjes blaadjes gevormd. Dit heb ik in verschillende kleuren gedaan. Dit was een vrij arbeidsintensieve bezigheid, maar het resultaat is wel veel mooier. Met deze manier blijft er wel een stuk draad over. Deze heb ik er af geknipt met een tangetje.


Wortels

Nadat de bomen gemaakt waren, moesten ook de wortels gemaakt worden. Dit zorgde ervoor dat ze goed op tafel konden staan, maar uiteindelijk wilde ik dat ze ergens anders op stonden. Het was even zoeken naar een goede basis. Ik had eerst het idee om het op een mooie steen te plaatsen, maar deze heb ik niet kunnen vinden. Op een van mijn wandelingen heb ik een mooi stuk hout gevonden. Deze was ook een beetje zacht, wat het vast maken van de bomen vergemakkelijkte. De wortels konden namelijk een stukje in het hout worden geduwd.Eindresultaat

Tot slot heb ik nog wat details toegevoegd. Zo heb ik één blaadje een regenboogvlag van gemaakt. Ook heb ik de 2 bomen met elkaar verbonden, zodat er een hartje wordt gevormd. Achteraf denk ik dat ik hier meer ijzerdraadjes voor had moeten gebruiken, zodat het hartje meer had opgevallen. Maar al met al ben ik heel blij met resultaat.En ik niet alleen. De bruiden en veel van hun gasten waren er heel enthousiast over.


Freubel jij ook wel eens? Wel eens een draadjesboom gemaakt? Ik zie graag wat je maakt!


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page