top of page

Self care - 30 day challenge

Bijgewerkt op: 3 feb.

Met het nieuwe jaar en het maken van Goede voornemens 2024 heb ik aangegeven dat ik een jaar wil proberen om elke maand een 30 dagen challenge te doen. Januari ben ik begonnen met voor mezelf zorgen met de self care challenge.


Al moet ik eerlijk zijn, ik heb een beetje vals gespeeld. In het begin hield ik me echt aan de dagen, maar in de verloop van de dagen liep dat een beetje door elkaar heen.


Dag 1

Ik ben op 1 januari begonnen met 1 kilometer hardlopen op de loopband.


Dag 2


Dag 3

Ik ben de dag begonnen met relaxt op de bank zitten met een dekentje, kaarsjes aangestoken en even te mediteren.
Dag 4

Dag 5

Winterkleren uitzoeken vond ik wel een uitdaging. Maar ik heb het gebruikt om mijn kledingkast uit te zoeken en op te ruimen. Wel heb ik een stapel echt zomerkleren er uit gehaald.


Dag 6

Eigenlijk veel te laat begonnen met zorgen dat ik genoeg dronk. Hierdoor moest ik 's nachts veel naar de wc.

Ik heb mijn horloge als leidraad genomen. Deze past zich namelijk ook aan, aan de beweging die ik heb gehad.


Dag 7

Ik heb wat nieuwe kaarsen gekocht. Meer lente dan winter, want dat was waar ik zin in had.


Dag 8

Dit ging niet helemaal als gepland. Ik had namelijk stoofperen besteld, maar deze waren niet leverbaar. Ik kreeg hierdoor kant-en-klare stoofperen.


Dag 9

Ik heb wel van alles aangeschaft voor scrapbooking, maar ik ben hier nog niet aan begonnen. Helaas.

Dag 10

Dag 11

Ik ben meerdere dagen bezig geweest met opruimen. Sowieso wil ik elke dag de woonkamer netjes hebben, maar ook boven (slaapkamer, studeerkamer, zolder, badkamer) zijn we langzaam aan aan het opruimen.


Dag 12

Ik ben een dag heel veel buiten geweest. Begonnen met een goede wandeling, maar ook op de fiets naar afspraken.


Dag 13

Dit had ik al eerder gedaan: Goede voornemens 2024


Dag 14

Dit was geen succes. Ik wilde minder op mijn telefoon zitten, maar in de praktijk werd ik heel gestrest als ik dan toch iets op mijn telefoon zat.


Dag 15

Mindfulness vind ik een lastig concept. Het gaat om bewust met dingen bezig zijn. Ik ben vooral tijdens een wandeling, bewust de televisie aan zetten en het eten hier mee bezig geweest. Maar had hierbij het idee dat ik het niet goed deed.


Dag 16

Nog niet helemaal een warme vakantie gepland, maar we zijn wel druk aan het kijken voor een (warme) zomervakantie.


Dag 17

Ik heb niet echt een nieuwe winterse vaardigheid aangeleerd. Ik wil heel graag nog iets met kaarsen doen of een keer een quilt maken.


Dag 18

Op een vrije dag beweeg ik mee met waar ik behoefte aan lijk te hebben. Soms is dat helemaal niets en geniet ik van de rust.


Dag 19


Dag 20

Ik ben vroeg gaan slapen. Gewoon omdat ik geen energie meer had die dag.


Dag 21

In een grote pot probeer ik elke dag de fijne dingen van de dag op te schrijven. Vaak zijn dit hele kleine dingen.Dag 22

Ook dit had ik gedaan in Goede voornemens 2024.


Dag 23

Ik ben hier meer over aan het nadenken geweest dan uit gevoerd. Ik wil graag lekker uit eten met mijn man, maar ik weet niet zo goed wie we op dit moment als oppas zouden kunnen vragen. Vooral omdat zoonlief het naar school gaan best pittig vind.


Dag 24

Aangezien ik dit in januari doe, heb ik niet een kerstfilm gekeken.


Dag 25

Alles annuleren wat kan vond ik lastig. Ik heb namelijk weinig afspraken die ik niet leuk vind of echt kan overslaan. Maar ik realiseerde me wel dat dinsdagen vaak vol lopen met (semi-medische) afspraken. Het is heel fijn dat ik hier geen oppas voor hoef te regelen, maar ik probeer wel wat meer de dinsdagen vrij te houden.


Dag 26

Ik heb veel nagedacht over mijn vrienden en kwam tot de conclusie dat de vrienden die mij het naast staan ik erg weinig zie en spreek. Dus ik heb ze wat vaker gebeld en geprobeerd om wat vaker met ze af te spreken.


Dag 27 & 29

Naar mijn idee zijn dit redelijk dezelfde. Voel je emoties. Iets waar ik met regelmaat bij stil sta. Zeker op dagen dat ik bijvoorbeeld EMDR heb gehad.


Dag 28

De laatste tijd heb ik veel meer rust en ik merk dat er meer balans lijkt te komen tussen werk, gezin en mezelf.


Dag 30

Een van mijn triggers is als ik niet gezien of gehoord wordt. Dit is iets waar ik zelf hard aan werk, zodat met me wel ziet en hoort.


Dit was de eerste maand van een 30 dagen challenge. Ik vind het een uitdaging om elke dag iets te doen, maar met wat schuiven, lukt dit aardig. Tijd voor de volgende challenge.


Aangezien komende maand februari is, ga ik voor 30-Day Love Challenge..

33 weergaven0 opmerkingen

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page