top of page

Goede voornemens 2024

Het einde van het jaar komt vrij snel dichterbij en ondanks dat ik druk bezig ben met mijn 101 in 1001 lijst, voel ik het kriebelen om plannen of goede voornemens voor 2024 te maken.


Terugblik 2023

Om echt goede voornemens te maken, wil ik eerst eens terug kijken op wat ik goed, leuk positief vond aan 2023. En eigenlijk wil ik maar heel kort kijken aan wat er minder positief was aan 2023.


Een groot deel van 2023 bestond voor mij uit reizen, mede door de wereldreis die we gemaakt hebben, maar ook daarnaast ben ik nog een paar keer op vakantie geweest. Ik heb dit als heel positief ervaren en wil dit graag meenemen naar volgend jaar. Op tijd vakanties plannen en veel op vakantie gaan. Dit kan ook met mijn nieuwe baan, want ik ben veel vrij.


Daarnaast ben ik dit jaar begonnen aan deze vlog. Dit vind ik erg leuk om te doen. Erg productief is het niet altijd, maar ik vind het leuk en ontspannend om te doen. Ik zou hier graag meer en gestructureerde mee aan de slag willen.


Dit jaar ben ik ook bezig geweest met een stukje herstel van pijn na een keizersnede en beter in mijn vel zitten. Dit heb ik gedaan met onder andere EMDR, maar ook met de behandelingen voor mijn keizersnede. Dit heeft me al heel veel gebracht, maar hier ga ik volgend jaar nog wel mee verder.


Ook ben ik met mijn 101 in 1001 lijst begonnen en al over 1/3. HIer loop ik nog behoorlijk op achter. Dus komend jaar wil ik hier flink mee aan de slag. Hopelijk loop ik volgend jaar op schema.


Er zijn twee dingen waar ik afgelopen jaar minder tevreden over was. Op mijn werk was ik minder op mijn plek sinds ik terug was van mijn reis. Daarom heb ik ook een andere baan gezocht. Hopelijk kan ik hier meer mijn draai vinden. Sowieso zal het helpen dat ik minder reistijd heb.


Daarnaast is de beweging van afgelopen jaar ook niet heel denderend geweest. Ik heb wel De Dam tot Dam gelopen en een hardloopgroepje uitgeprobeerd, maar uiteindelijk heb ik niet veel hardgelopen en ook lang niet zo veel gewandeld als ik zou willen.


Goede voornemens

Dus wat wil ik hiervan meenemen? En hoe ga ik dat vorm geven? Sowieso vormt mijn nieuwe baan de basis voor het komende jaar. Ik moet sowieso even een nieuwe balans zien te vinden. Maar dit betekent dat ik in elk geval een dag in de week voor mezelf heb en heel veel vakanties vrij.


Dus wat zijn strikt genomen specifiek goede voornemens voor 2024:

  • Veelvuldig op vakantie gaan (we zijn al bezig met het uitwerken van 4 vakanties!)

  • Structuur aanbrengen aan mijn blogs, onder andere doormiddel van een jaar van 30 dagen challenges

  • Veel voor mezelf doen met 101 in 1001 als leidraad

  • Veel bewegen, door naar (mijn werk) te fietsen, te wandelen en hard te lopen.

  • Gratitude jar

  • 3 boeken lezen (ipv luisteren)


30 dagen challenges


Komend jaar wil ik elke maand een 30 dagen challenge doen. Ik weet nog niet wat ik precies welke maand wil doen, maar ik heb wel een aantal ideeën, Ik wil in elk geval met een challenge beginnen die gericht is op mij. Daarom wil ik met een self care challenge beginnen.


Gratitude Jar

Daarnaast wil ik een gratitude jar bij gaan houden. Eerder heb ik wel met regelmaat 3 positieve dingen opgeschreven. Ik wil dit iets visueler gaan maken. Ik wil aan het einde van elke dag in een grote pot een papiertje stoppen met het positiefste van deze dag. Zodat ik aan het einde van het jaar een pot heb met alle positieve dingen.


Ik wil daarin een beetje thema's in voeren en elk thema een ander kleurtje geven. De thema's die ik nu al in mijn hoofd heb zijn:


  • Blauw - Dingen waar ik trots op ben

  • Geel - Leuke 'nieuwe' dingen die ik heb gedaan

  • Rood - Als ik iets liefs heb gehoord of gekregen

  • Groen - Doelen die behaald heb


Maar ik denk dat ik ook een categorie moet maken met positieve dingen waar ik blij mee ben, zonder dat het iets bijzonders is. Gewoon de dagelijkse dingen. Eigenlijk zijn deze het sterkst, want het zijn momenten die het makkelijkst zijn om meer van toe te voegen aan een gewone dag.


Tot slot

Als laatste hebben we ook een aantal doelen als stel gemaakt. Deze hebben we op een aantal leuke bierflessen geschreven. Als we samen een bepaald doel hebben behaald, mogen we de bijbehorende fles opdrinken. Een extra motivatie om het te behalen. En de meeste doelen zijn ook gewoon al iets positiefs om te behalen.


Gelukkig nieuwjaar

En het belangrijkste van alles, ik hoop dat komend jaar een gelukkig jaar wordt. En ik wil hier zo veel mogelijk aan doen.


Ik wens je een gelukkig nieuwjaar! En hoop dat ook jij leuke plannen hebt voor komend jaar!
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page