top of page

Proefles hardloopgroepje

Al jaren doe ik aan hardlopen, maar sinds mijn zwangerschap heb ik moeite om een goede balans te vinden. Dit merk ik onder andere door dat ik weinig regelmaat krijg in het hardlopen. Daarom wilde ik eens uitproberen of een hardloopgroepje zou helpen. Afgelopen woensdag heb ik een proefles bij een hardloopgroepje gehad. Ik vertel je mijn verwachtingen en ervaringen.


Verwachtingen vooraf

Hardlopen is voor mij altijd een activiteit geweest die ik vooral zelf deed of soms met een vriendin of mijn man. In een hardloopgroepje ren je met meer mensen. Dit zorgde voor wat (gezonde) spanning. Ik vind nieuwe mensen ontmoeten altijd een beetje spannend.


Maar nu zat er ook de spanning bij of ik met de groep wel mee zou komen. Ik had een groepje uitgekozen met een snelheid van 7:00 minuten per kilometer en een half uur volhouden. In principe kan ik dit, maar ik heb in Groot-Brittannië nauwelijks hardgelopen, dus ik wist niet of ik het nog steeds kan.


Voor de training zelf had ik niet heel veel verwachtingen. Ik ging er vanuit dat er iets van een warming up zou zijn en waarschijnlijk iets van loopscholing. Ik had geen idee hoeveel kilometer we zouden lopen.


De les zelf

Het werd nog even wat spannender, want op de dag zelf kreeg ik bericht dat de locatie ergens anders was voor deze keer. Dus ik vroeg me af of ik het zou kunnen vinden. Maar dat ging heel makkelijk.


Ik werd gelijk hartelijk welkom geheten door de trainer, waarbij hij ook vroeg naar mijn hardloopgeschiedenis. Ik kreeg wel te horen dat dit niet helemaal een doorsnee training was, omdat de meesten zondag een wedstijd zouden lopen.


We waren met een groepje van 7 mensen en de trainer. Mijn verwachtingen klopten best aardig. Even een warming up, stukjes hardlopen, wat loopscholing, wat interval en tot slot wat buikspieroefeningen. Die laatste vond ik spannend en heb ik niet volledig meegedaan.


Tijdens de training betrapte ik me al een aantal keer er op dat ik aan het grijnzen was. Waarom, geen idee. Maar positief vond ik het wel. Aan het einde van de training kreeg ik te horen dat ze normaal iets meer kilometer lopen,


Een paar dagen er na

Ook al heb ik wat buikspier-oefeningen overgeslagen, heb ik alsnog best wel spierpijn in mijn buik. En ook mijn benen voelde ik wel. Niet heel pittig, maar ik voel dat ik wat heb gedaan. Ook had ik best wel een boost gekregen om weer lekker te gaan trainen.


De trainer zou mij nog wat informatie sturen. Hier ben ik nog wel op aan het wachten, maar ik ben van plan om een 10 rittenkaart uit te proberen. Zo kan ik ook een keer een les overslaan.


Na de 10 lessen zal ik nog eens terug kijken hoe het me bevalt. Dit zal iets meer dan 10 weken zijn, omdat er ook een zomerstop in zit. Lopen jullie alleen of ook in een loopgroepje? En zo ja, hoe bevalt jullie dit?

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page