top of page

Week 43: Terug in een ritme komen is moeilijk

En zo is het al weer twee weken geleden dat ik wat geschreven heb. Hoewel ik echt weer in het ritme wil krijgen, heb ik er momenteel wat moeite mee. Sinds ik ziek ben geweest is mijn energie laag. Naast werken doe ik niet zo veel en toch lijkt het alsof ik nergens tijd voor heb. Maar eigenlijk is het meer een gebrek aan energie.


Afgelopen week

Afgelopen week heb ik dus het volgende gedaan:


Zondag: Naar een beurs en relaxen

Maandag: Lange werkdag

Dinsdag: Relax ochtend en speelafspraakje in de speeltuin

Woensdag: Werk & speelafspraakje

Donderdag: Lange dag werk

Vrijdag: Werken, kapper & verjaardagsfeestje van een vriendin

Zaterdag: Verjaardagsfeestje van mijn man


Hoe gaat het met gezond eten?

Het eten gaat een beetje wisselend. Ik eet vrij veel fruit. Dat smaakt me goed en gaat er goed in. Maar verder heb ik eigenlijk nergens echt zin in. Ik probeer wel voldoende te eten, maar soms is dat eigenlijk te weinig en soms zijn dat niet de gezondste dingen.


Deze week hebben we vanwege de verjaardag van mijn man eten besteld. Dit was sowieso niet de gezondste eetdag. Ik heb veel borrelhapjes gegeten en natuurlijk taart. Maar hé, het was feest. Het is niet dat dit elke dag is.


En met bewegen?

Het bewegen heb ik maar beperkt weer opgepakt. Dit komt ook doordat ik nog weinig energie heb. In plaats van 10.000 stappen per dag, doe ik er nu dagelijks 7.500. Dit gaat me goed af. Daarnaast ga ik ook weer fietsend naar mijn werk of andere afspraken.


Hardlopen heb ik nog niet opgepakt. Komende week wil ik proberen om twee keer buiten te gaan lopen. Ik wil dan 20 minuten bezig zijn, maar het is prima als dit hardlopen en wandelen afgewisseld is.


Mijn beweging van deze week was als volgt:

Zondag: 10.412 stappen + 2,5 km wandelen

Maandag: 12.589 stappen + 2,6 & 1,9 km fietsen

Dinsdag: 11.530 stappen + 1,3 & 1,4 km wandelen 

+ 1,9 & 1,9 km fietsen + 10 minuten mediteren

Woensdag: 11.329 stappen + 1,9 & 1,9 km fietsen

Donderdag: 16.273 stappen 1,9 & 2 km fietsen

Vrijdag: 11.207 stappen + 1,9 & 1,8 km fietsen

Zaterdag: 12.657 stappen  + 1,6 km wandelen


En mentaal?

Mentaal zit ik een beetje in een dipje. Geen energie hebben is heel demotiverend. Ik wil graag weer dingen doen, maar ik heb er gewoon geen fut voor. En dat is nou eigenlijk wel wat ik weer nodig heb om me weer beter te voelen.


101 in 1001

De afgelopen weken heb ik nog vrij weinig van mijn 101 in 1001 lijst gedaan, maar er zijn wat dingen in beweging gezet:

  1. Ga 30x op date

    1. The Rock Orchestra (11-03-2024)

  2. Lees/luister 30 boeken (26 geluisterd/2 aan het luisteren/1 aan het lezen)

    1. The Departure (Animorphs #19) (English Edition): Applegate, K. A ( 14-03-2024)


Vooruitkijken op volgende week

Komende week heb ik een vrij drukke week, Zo heb ik cursus, een afspraak met mijn zus, een afspraak bij de psycholoog en een verjaardag. Ik denk dat ik dus ook wel wat rust moet gaan pakken.


Dit wil ik onder andere doen door weer meer te mediteren, maar ook weer een keer te gaan hardlopen. Ook denk ik dat ik meer buiten moet zijn. Dit is makkelijker op zonnige dagen, maar ik wil ook op bewolkte dagen meer naar buiten.


Heb jij ook wel eens dagen zonder energie? Hoe kom je hier weer uit? Wat helpt jou? Misschien heb ik er nog wat aan..

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page