top of page

Emancipatie voor kinderen

Recent ben ik nogal veel in winkels geweest. Sommige voor nieuwe kleren voor zoonlief en sommige voor speelgoed voor de feestdagen en de verjaardag van zoonlief. Hierin viel me op dat er bij kinderen al weinig emancipatie


Cadeautje

Het begon toen ik met mijn man en zoon in de speelgoedwinkel liep. We wilden inspiratie opdoen voor het verlanglijstje van mijn zoon en vonden het een leuk uitje om door de speelgoedwinkel te lopen.


Een van de rijen waar we doorheen liepen, was de knutselrij. Mijn zoon houdt namelijk best wel van knutselen. Hij wil vaak verven, knippen, stempelen, kleuren of stickers plakken. Nu vind ik alleen niet alles geschikt om hem alleen te laten doen, dus ik wilde eens kijken wat er zoal beschikbaar is.


Nu ruim twee weken later kan ik me niet eens herinneren wat er was, behalve dat de hele rij roze en lila was. Zo veel roze zelfs dat ik er redelijk door overdonderd was. Nu heb ik helemaal niets tegen roze voor jongens, maar ik kan me zo voorstellen dat kinderen ook wel met een andere kleur willen knutselen dan roze en lila.


Kleding

Een paar dagen later ging ik met mijn moeder en zoontje kleding kopen voor mijn zoontje. Zoonlief had hier best wel zin in. Hij wilde een roze broek en een groene en gele trui.


Dat was heel leuk bedacht, maar probeer maar eens een leuke, roze broek voor jongens te vinden. Als het aan mijn zoon had gelegen was hierop ook Skye van Paw Patrol op afgedrukt, want die is ook niet te vinden op jongens kleding. Alleen bij de meisjes afdeling.


Nu vind ik het ook nog geen probleem om iets van de meisjesafdeling te kopen, maar dan zitten er gelijk hartjes, strikjes of vlindertjes op. En dat is nu eenmaal niet helemaal mijn smaak. Uiteindelijk zijn we zonder roze broek thuis gekomen (wel met een geel vest en een groen colbertje), maar met een knalroze muts. Ook zijn eigen keus!


Conclusie

Mijn conclusie is dat in de winkels nog heel erg het rollenpatroon wordt volgehouden. Terwijl dit lang niet altijd is wat de ouders willen. Of om nog maar te spreken over wat de kinderen willen. En ik mag in elk geval nog even verder zoeken naar een mooie roze broek..


Heb je ideeën waar ik die zou kunnen vinden?

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page