top of page

Museum: Kasteel Doorwerth

Deze week waren we bij een vriendin op visite. Zij woont vlakbij Kasteel Doorwerth, dus zijn we spontaan hier even gaan kijken. Via een mooie wandeling in het bos, zijn we hier naar toe gewandeld.


Het museum

Het museum is een oud middeleeuws kasteel. In het kasteel is te zien hoe hier werd geleefd. Het was niet een verdedigingskasteel, dus er was veel te zien over vertier. Zoals een danszaal, de herenkamer en de jacht.


De entree was gratis met mijn museumjaarkaart. En ook mijn zoon was nog gratis. Normaal betaald een volwassene €13,50 en kinderen vanaf 4 jaar kosten €5,-. Naast het museum is een restaurantje. Hier zijn we niet geweest, maar mijn vriendin vertelde dat het daar ook erg gezellig is met lekker eten en kasteelbiertjes.


Onze ervaring

Omdat we vrij spontaan hier langs zijn gegaan, had ik niet echt verwachtingen. Eenmaal aangekomen zag ik al snel dat het niet handig was om de wandelwagen het kasteel mee in te nemen. In de garderobe was hier meer dan genoeg ruimte voor. Dus hebben wij hem achtergelaten. Maar als je slecht ter been bent of moeilijk trappen kan lopen, is dit museum wel een uitdaging. Ik heb ergens wel een lift gezien, dus ik weet niet of er wel een optie is.


Ik voelde me heel welkom om met kind het museum in te gaan. Dat was wel een

verademing na onze laatste ervaring in het Cobra museum. Ook het museum zelf was vrij interactief. Zo kon je op knopjes drukken voor geluidsfragmenten, maar hebben we ons ook kunnen verkleden als ridder. Tot slot hebben we nog even gekeken in de moestuin. Ook deze is echt heel mooi en groot.


Aanrader?

Ja, zeer zeker. Het was een leuk museum, niet te groot. Ik zou er niet speciaal voor naar toe rijden, maar als je in de buurt bent zeker de moeite waard. Al raad ik je ook aan om een mooie wandeling in de omgeving te maken!


Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page