top of page

Museum: Kinderboekenmuseum

Er heeft even tussen gezeten, maar ik ben weer eens naar een museum geweest. Dit keer ben ik samen met mijn zoontje naar het Kinderboekenmuseum in Den Haag geweest.


Het museum

Het museum is een drie verdieping tellend gebouw, verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën. Voor de allerkleinste is de bovenste verdieping het leukst, met onder andere rupsje nooit-genoeg, nijntje & kikker.


Met mijn museumkaart had ik gratis toegang. Voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar kost dit €10,- Normaal kost een volwassene €12,- Het enige vervelende vond ik dat je een toegangskaartje moet kopen via internet. Je kunt dus niet spontaan binnen lopen. Zelfs niet met museumkaart.Onze ervaring

Ik ging eigenlijk specifiek voor de tentoonstelling van Kikker & zijn vriendjes. Deze besloeg een groot deel van de bovenste verdieping. Helaas heb ik het niet handig aangepakt. In plaats van eerst de onderdelen te doen die ik leuk vond, zijn we gelijk naar de speelverdieping gegaan. Hierdoor was het voor mijn zoontje wat lastiger om nog even de andere verdiepingen af te gaan.


De tentoonstelling van Annie M.G. Schmidt vond ik leuk opgezet. Stukjes over haar, met wie ze heeft samengewerkt gecombineerd met spelletjes met bekende personages zoals Floddertje, Abeltje en Minoes.De tentoonstelling van Kikker was ook mooi, maar het voelde voor mij een beetje alsof er te veel op een te klein stukje werd gelegd. Hierdoor kwam veel niet goed tot zijn recht en ging zoonlief vrij gehaast van activiteit naar activiteit.


Tot slot was er een museumcafé. We hebben hier geluncht, maar dit stelde weinig voor. Behalve een kop koffie of drinken, was er alleen taart of tosti. Bij vertrek liepen we door de bibliotheek. Hier was een lunchtentje die er beter uit zag.


Aanrader?

Ik denk niet dat ik er nogmaals naar toe zou gaan. Ja, we hebben een leuke dag gehad, maar ik vond het Nijntjemuseum beter in elkaar zitten en dichterbij. Terwijl de opzet redelijk hetzelfde was.Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page