top of page

Week 32: De laatste week vakantie

Deze week is alweer de laatste week van de vakantie en volgende week begin ik dan echt met mijn nieuwe baan. En hoewel de vakantie al flink wat weken onderweg is, heb ik het idee dat ik niets gedaan heb. Deze week heb ik geprobeerd dat te veranderen, maar dat is niet zo goed gelukt.

(Lees hier alle weekoverzichten: Verzameling van de voortgang)


Wat heb ik deze week gedaan?

Deze week heb ik het volgende gedaan.

Zondag Oud & nieuw vieren.

Maandag Terug naar huis en een brak dagje

Dinsdag Tandarts en huis opruimen

Woensdag Winkelen

Donderdag Kennis maken met een nieuwe oppas

Vrijdag Fiets kopen

Zaterdag Naar de markt


Gezonder eten

Deze week begon met oud & nieuw. Vol met allerlei lekkers. Daarna kregen we ook nog een tas met eten mee. Dus we hebben daar nog twee avonden van kunnen borrelen. Waarschijnlijk zelfs nog meer avonden, maar ik vond dat het tijd werd om weer wat gezonder te gaan eten.


Daarom heb ik weer echte maaltijden besteld en ook weer fruit en verschillende gezondere tussendoortjes. Toch merkte ik dat ik deze week slecht was in regelmatig eten. Ook als ik het probeerde bij te houden, lukte me dit vaak maar tot halverwege de dag.Week 30 Week 32


Hoe ging het met beweging?

Ook elke dag 10.000 stappen doen is deze week niet echt een succes geweest. Wel ben ik begonnen met  de Running Streak 2024 van Runner's World. In de praktijk is dat voor alsnog elke dag 1 kilometer. Ik ben heel benieuwd hoeveel stappen ik op een werkdag ga zetten.


Wat wel positief is, is dat ik een fiets ben gaan kopen. Ik ga nu op fietsafstand werken, dus wil ik een iets betere fiets dan ik nu heb en het liefste met kinderzitje, zodat ik mijn zoontje ook kan ophalen op de fiets. Ook zou ik de fiets willen gebruiken voor kleinere afstanden. Al denk ik wel dat ik nog een regenpak er bij mag aanschaffen.


Mijn beweging van deze week was als volgt:

Zondag: 8.132 stappen + 2,8 km hardlopen (loopband)

Maandag: 5.280 stappen + 1 km hardlopen (loopband)

Dinsdag: 6.512 stappen + 1 km hardlopen (loopband) 

+ 11 minuten meditatie

Woensdag: 14.687 stappen + 1 km hardlopen (loopband) 

+ 5 minuten meditatie

Donderdag: 7.728 stappen + 1 km hardlopen (loopband) 

Vrijdag: 9.167 stappen, waarvan 1,62 km wandelen

+ 1 km hardlopen (loopband) + 15 minuten meditatie

Zaterdag: 10.435 stappen  + 1 km hardlopen (loopband) 


Slaap en rust

Met oud en nieuw heb ik maar 3,5 uur geslapen. Dit kwam er de rest van de week echt wel uit. Ik heb meerdere dagen ruimt 9 uur geslapen en was dan vaak nog moe. Dit ging vaak ten koste van rustig wakker worden, mediteren en/of lego bouwen, maar blijkbaar had ik het nodig.


Wel hebben we vaak een middagrust gehouden. Soms ging mijn zoontje slapen, soms had hij hier geen zin in, maar bleef hij wel een half uurtje in bed liggen. In elk geval gaf mij dat ook even rust.


Hoe zit ik in mijn vel?

Toch zit ik nog niet echt lekker in mijn vel. Ik ben veel thuis en heb ook echt wel een opgesloten gevoel. Ook zijn we veel bezig geweest met de opvang na schooltijd te regelen. Hier ging het een en ander mis en dat leverde best wel wat stres op. Maar gelukkig lijkt het nu goed te zitten.


En stiekem kijk ik ook wel uit om weer te gaan werken. Ik denk dat we allemaal hier in huis wel weer gebaat zijn aan een beetje ritme en regelmaat. Maar ook mijn nieuwe baan begint best wel te kriebelen. En ook de dinsdag die ik vrij ga zijn kijk ik echt naar uit.


101 in 1001

Vorige week heb ik vrij veel gedaan, maar deze week heb ik helemaal niets van mijn 101 in 1001 lijst gedaan. Volgende week hopelijk wel weer


Foto's van de week
Vooruitkijken op volgende week

Ik ga dan eindelijk beginnen op mijn nieuwe werk. En zoonlief gaat voor het echt beginnen op school. Een spannende tijd dus. Waarin ik gelijk wil proberen om op zondag en woensdag voor te koken voor de volgende dag. En waarin ik weer gestructureerd ga ontbijten en lunchen.


Ik wil elke dag hardlopen er in houden. Wel wil ik proberen om 2 dagen wat verder te lopen dan 1 kilometer. Of ik deze week elke dag 10.000 stappen doe ligt een beetje aan hoe veel ik loop op werk en hoe vermoeid ik daarnaast ben.


Hoe is jouw nieuwe jaar gestart? Zit je al weer lekker in het ritme of is het net als bij mij nog een beetje zoeken geblazen?


*Deze pagina bevat affiliatie links.

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page