top of page

Week 34: Een nieuw ritme

Na de kerstvakantie ben ik met mijn nieuwe baan begonnen en is mijn zoon naar school en de BSO gegaan. Dit zorgt er voor dat we een nieuw ritme moeten vinden in ons huishouden en dat is even zoeken.

(Lees hier alle weekoverzichten: Verzameling van de voortgang)


Week 33?

Vorige week heb ik helemaal niets geschreven. En ik zou willen zeggen dat het kwam doordat ik met mijn nieuwe baan ben begonnen, maar er speelde iets meer. Ik had deze week weinig motivatie en maakte geen tijd om een foto te maken. Dit is sowieso iets waardoor ik vaak te laat ben met mijn weekoverzicht.

Daarnaast heb ik een nieuwe serie gevonden en hier haalde ik de laatste tijd veel ontspanning uit. Maar dit zorgde er ook voor dat ik niet alles deed wat ik eigenlijk had moeten doen en had willen doen.


Wat heb ik deze week gedaan?

Deze week heb ik het volgende gedaan.

Zondag Lunchen met mijn nichtje

Maandag Lange werkdag

Dinsdag Vrije dag thuis en EMDR

Woensdag Werken en cursus

Donderdag Lange werkdag

Vrijdag Werken en relaxen

Zaterdag Verjaardag van neefje en nichtje


Gezonder eten

Met mijn nieuwe baan dacht ik meer structuur te hebben en dus ook gezonder te eten. Hier had ik alleen twee dingen over het hoofd gezien. Er is altijd iets lekkers op de groep aanwezig en de kinderen krijgen vaak eten aangeboden waarbij ik ook mee kan eten.


Hierdoor ben ik nog een beetje aan het zoeken naar wat ik mee neem. Momenteel focus ik op meer fruit. Op korte dagen neem ik geen brood mee, maar eet ik crackers mee. Op hele werkdagen is dit iets te weinig.


Omdat ik vaak vast loop omdat ik nog een foto moet maken, ga ik dit minder doen. Zo is er ook een betere vooruitgang te zien. Ik zal elke 5e week wel foto's maken.


Hoe ging het met beweging?

Ik ben nog steeds bezig met de Running Streak 2024 van Runner's World. Nog steeds is dit meestal 1 kilometer, maar heel af en toe zijn dit er twee. Momenteel loop ik meestal 's avonds. Ik wil dit verplaatsen naar de ochtend, maar dit lukt me nog niet echt.


Op mijn nieuwe werk doe ik niet zo veel stappen. En na de kilometer hardlopen heb ik meestal geen zin meer om te wandelen. Hierdoor haal ik niet de 10.000 stappen op een dag. Daar tegen fiets ik wel bijna elke dag naar mijn werk. En probeer ik vaker lopend of fietsend naar dingen in de buurt te gaan.


Mijn beweging van deze week was als volgt:

Zondag: 7.320 stappen + 1 km hardlopen (loopband)

Maandag: 10.218 stappen + 1 km hardlopen (loopband) + 2x 1,9 km fietsen

Dinsdag: 10.223 stappen + 1 km hardlopen (loopband) + 1,1 km wandelen 

Woensdag: 7.199 stappen + 1 km hardlopen (loopband) 

Donderdag: 8.988 stappen + 1 km hardlopen (loopband) + 1,9 & 2,6 km fietsen + 1,37 km wandelen

Vrijdag: 7.585 stappen + 1 km hardlopen (loopband) + 2x 1,9 km fietsen

Zaterdag: 6.446 stappen  + 1 km hardlopen (loopband) 

+ 9 minuten meditatie


Slaap en rust

Slapen gaat de laatste tijd best goed. Ik val wel vaak wat vroeg in slaap, maar ik slaap richting de 9 uur per nacht. En door mijn vroege bedtijd, ben ik vaak ook vroeg wakker en heb ik nog echt tijd om iets voor mezelf te doen.


Ik heb deze week er alleen vaak voor gekozen om een serie te kijken in plaats van mediteren en opruimen. Wat me hierbij wel opvalt is dat ik echt kijk in plaats van ondertussen iets anders doen. Maar ik begin langzaam wel te merken dat ik het mediteren er toch af en toe in moet gooien.


Hoe zit ik in mijn vel?

Ik voel me ontspannen en relaxt in mijn vel. Wel merk ik dat ik echt nog zoekende ben in een goed ritme. Hierin is er nog te weinig balans in werken, ontspanning, actief zijn en huishouden. Niet problematisch, maar meer nog een zoektocht.


Een zoektocht die naar mijn idee hoort bij een nieuwe baan en de nieuwe fase waarin mijn gezin momenteel zit. Ik merk namelijk dat we er alle drie even mee aan het stoeien zijn.


101 in 1001

Momenteel ben ik weinig bezig met mijn 101 in 1001 lijst. Zodra ik meer mijn ritme heb gevonden wil ik hier weer meer mee aan de slag gaan. Deze week ben ik met 1 ding begonnen:

  • Opleiding of cursus


Foto's van de week

Vorige week


Deze weekVooruitkijken op volgende week

Volgende week wil ik vooral proberen om meer beweging er in te krijgen en minder te eten op mijn werk. De basis van een gezonde week. Dit betekent dus dat ik wil proberen om het hardlopen naar de ochtend te verplaatsen, zodat ik in de avond nog mijn stappen kan doen.


Ook wil ik deze week weer granola maken en chiapudding. Beide beviel me heel erg en zorgen voor een goed ontbijt, waardoor minder eten op werk nodig is. Daarnaast heb ik al voor een aantal dagen avondeten besteld.


Ritmes blijven nooit lang hetzelfde. Welk onderdeel komt bij jou altijd terug in je dag/week ritme?


*Deze pagina bevat affiliatie links.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page