top of page

Week 38: Meer thuis dan gepland en gehoopt

Ook deze week lijkt op het eerste gezicht een rustige week te zijn geweest. En ergens is dat ook wel, maar mijn zoontje heeft zijn hand vrij heftig bezeerd. Hierdoor was de week toch wat anders dan verwacht.

(Lees hier alle weekoverzichten: Verzameling van de voortgang)


Wat heb ik deze week gedaan?

Deze week heb ik het volgende gedaan.

Zondag Chilldag, met een telefoontje naar de HAP

Maandag Lange werkdag

Dinsdag Vrije dag thuis met oververmoeid kind

Woensdag Werken & eerste teamoverleg

Donderdag Lange werkdag

Vrijdag Werken & relaxen

Zaterdag Op visite in Antwerpen


Gezonder eten

Deze week heb ik een beetje geëxperimenteerd met mijn lunch. IK heb niet alleen maar crackers gegeten. Zo heb ik ook een aantal keer een salade mee genomen en soms heb ik wel de crackers gegeten. Ik probeer wel vooral fruit en groente mee te nemen voor aanvulling of alternatief van de crackers.


Avond eten was deze week misschien iets minder, maar ik ben wel tevreden dat we de koelkast nagenoeg leeg hadden voordat we het weekend weg gingen.


Hoe ging het met beweging?

Wat betreft beweging is er nog niet zo veel veranderd. Zaterdag heb ik wel weer eens buiten hardgelopen en kwam ik er achter dat ik dat eigenlijk heel erg fijn vind. Iets wat ik weer een beetje vergeten was.


Ik probeer het hardlopen af en toe wat langer te maken, maar ik merk dat ik daardoor op andere dagen juist extra moeizaam de 1 kilometer haal. Ik ben nog erg aan het zoeken wat ik hier mee moet.


Mijn beweging van deze week was als volgt:

Zondag: 10.412 stappen + 2,5 km hardlopen (loopband)

+ 1,5 km wandelen

Maandag: 12.589 stappen + 1 km hardlopen (loopband)

+ 2,6 & 1,9 km fietsen

Dinsdag: 11.530 stappen + 1 km hardlopen (loopband)

+ 2 km wandelen 

Woensdag: 11.329 stappen + 1 km hardlopen (loopband) 

+ & 1,9 km fietsen + 2,5 km wandelen (loopband)

Donderdag: 16.273 stappen + 1 km hardlopen (loopband)

+ 2 & 2,5 km wandelen

Vrijdag: 11.207 stappen + 1 km hardlopen (loopband)

+ 1,9 & 2 km fietsen

Zaterdag: 12.657 stappen  + 1 km hardlopen (loopband) 

+ 2,4 & 2 km wandelen


Slaap en rust

Ik heb deze week heel slecht geslapen. Dit kwam voor een deel door mijn zoontje. Wanneer hij oververmoeid is, slaapt hij slecht en wordt hij vaker wakker. En door zijn pijnlijke hand werd dat nog iets erger.


Daarnaast viel het me op dat mijn horloge steeds meer stres aan gaf deze week. Ik vermoed dat dit voornamelijk komt door het slechte slapen. Want verder is er weinig wat me stres geeft. Ook heb ik best veel rust momenten door de week heen gehad en heb ik ook nog wel dingen voor mezelf gedaan. Al had ik dinsdag liever op pad gegaan dan thuis te blijven. Maar dat zat er helaas weer niet in.


Hoe zit ik in mijn vel?

Ik heb deze week heel erg uitgekeken naar het weekend. Lekker even weg en weer eens bijkletsen. We hebben onze vrienden uit Antwerpen al veel te lang niet gezien.

De rest van de week was niet zo heel spannend, maar vooral druk door de verwonding van mijn zoontje. Met regelmaat hebben we deze week contact met de huisarts gehad en is hij twee dagen thuis gebleven. Gelukkig gaat het nu beter.


Wel heb ik enorm veel zin in de krokusvakantie. Hopelijk wordt deze net zo relaxt als dat ik gepland heb.


101 in 1001

Deze week heb ik eigenlijk alleen verder gelezen. En dat gaat een heel stuk langzamer dan luisteren

Dit is alles wat ik van mijn 101 in 1001 lijst heb gedaan:

  1. Lees/luister 30 boeken (25 geluisterd/2 aan het luisteren/1 aan het lezen!)

    1. Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? : Oomen, Francine, Schaap, Annet


Foto's van de weekVooruitkijken op volgende week

Komende week is het een heerlijke vakantieweek. Een week waarin ik weinig gepland heb. Lekker wandelen, ontspannen, lezen, misschien een saunaatje pakken. Wel wil ik meer buiten gaan rennen.


Wat gaan jullie doen in de vakantie? Gaan jullie nog weg of lekker thuis of moeten jullie gewoon door werken?*Deze pagina bevat affiliatie links.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page