top of page

Week 47: Tijd om iets te bekennen

Sinds februari gaat het schrijven van mijn blog echt heel slecht. En dit heeft een reden die twee kwanten heeft. Ik heb namelijk aan de ene kant heel weinig energie. Dit zorgt er voor dat ik weinig voor elkaar krijg en ik ook niet de rust heb om een stukje te schrijven. Ik ben namelijk meer bezig om mezelf in mijn gezinsleven en mijn werk staande te houden.


En aan de andere kant heb ik het idee dat als ik wel iets schrijf, ik lieg over de reden waarom ik zo moe ben. Ik vertel niet de onwaarheid, maar ik vertel ook niet de hele waarheid. Daarom vond ik het tijd om te bekennen waarom ik zo moe ben.


De goede voornemens


In Goede voornemens 2024 heb ik aangegeven dat ik samen met mijn man een aantal gezamenlijke doelen heb gesteld. En wanneer we dit doel behaald hadden, stond daar een mooie fles bier of iets anders tegen over.


De reden dat ik zo moe ben, was een reden om de eerste fles te openen. Ik ben namelijk zwanger.


En waar ik bij elke zwangerschap heel erg moe ben, heb ik dit keer heel wat meer klachten. En dat maakt het allemaal iets uitdagender.Aanpassingen

Sinds ik ontdekt heb dat ik zwanger ben, heb ik wat aanpassingen gedaan in mijn dagelijks leven. Allereerst is mijn eetpatroon aangepast. Veel dingen smaken niet, dus een gezonde maaltijd is wat ingewikkelder. Toch is het echt nodig dat ik met regelmaat eet. Ik word namelijk misselijk als ik te weinig eet. Gelukkig is fruit nog wel iets wat smaakt, dus daar doe ik me echt te goed aan.


Daarnaast ben ik gestopt met elke dag 10.000 stappen en elke dag 1 kilometer hardlopen. Ik heb dit nog een aardige tijd volgehouden, tot ik last kreeg van buikgriep. Toen ben ik gestopt en daarna voelde ik me veel minder misselijk. Dit was voor mij een teken dat ik te veel deed. Op dit moment probeer ik wel elke dag 7.500 stappen te doen, maar dat lukt nog niet zo goed.


Voornemens

Wel heb ik een aantal voornemens. Ik ga mijn best doen om het aankomen tot het minimum te beperken. Ik ben namelijk al te zwaar en als ik net zo veel aankom als bij mijn zoontje, wordt het een steeds grotere uitdaging om weer op een gezond(er) gewicht te komen.


Daarnaast wil ik vroeg stoppen met werken. Dit kan door de vakanties die ik heb, een stukje onbetaald ouderschapsverlof en uiteraard mijn zwangerschapsverlof. Deze tijd wil ik gebruiken om rust te pakken, nog wat dingen voor mezelf te doen en om het huis helemaal op orde te krijgen.


Ook wil ik proberen om zo fit mogelijk de zwangerschap door te komen. Ik wil elke dag 7,500 stappen doen. Dit moet nog even in mijn systeem komen. Daarnaast wil ik zo lang mogelijk blijven fietsen. Ook wil ik proberen om 2x per week 20 minuten bezig zijn met hardlopen, bij voorkeur buiten. En bezig zijn betekent niet dat ik per se 20 minuten moet lopen. Ik luister naar mijn lichaam hoe lang het lukt om vol te houden en hoe vaak ik ga wandelen.


Volgende week?

En ja, ik wil eigenlijk weer twee keer per week schrijven, maar ik weet niet of het me gaat lukken. Ik vind het dagelijks leven momenteel best pittig. Daarom is mijn eerste streven om elke week weer ten minste een keer te schrijven.


Zie ik je volgende week weer?

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page