top of page

Week 36: Er lijkt ritme in te komen

Nu ik al weer 4 weken met mijn nieuwe baan bezig ben, lijkt er langzaam aan een ritme in te komen. Een ritme in rust, in eten, in bewegen. Lees je mee wat dit met mij doet?

(Lees hier alle weekoverzichten: Verzameling van de voortgang)


Wat heb ik deze week gedaan?

Deze week heb ik het volgende gedaan.

Zondag Op visite bij oma

Maandag Lange werkdag

Dinsdag Vrije dag thuis & GLI bijeenkomst

Woensdag Werken, vergaderingen & vrije middag

Donderdag Lange werkdag

Vrijdag Werken & kraamvisite

Zaterdag Ochtend wandeling en relaxte dag.


Gezonder eten

Mijn maaltijden op werk lijken een redelijke vorm hebben gevonden. Doordat ik mezelf ook niet bestrijd in het mee-eten op mijn werk, voel ik me hier niet rot onder en merk ik langzaam dat ik minder vreetbuien heb.


Dit komt ook doordat ik minder in huis heb. Al is er nog voldoende te eten als ik zou willen. Maar meestal begin ik eerst met fruit en wat drinken. En vaak is dit al voldoende.


Avondeten is deze week een stukje slechter gegaan. Ik had weinig voorbereid en dat was te merken op mijn lange werkdagen. Hierdoor werd er last minute iets besloten wat toch een stuk minder gezond is.


Hoe ging het met beweging?

Deze week was de laatste week van de Running Streak 2024 van Runner's World. Toch ben ik hier nog mee door gegaan. Ik wil de afstanden op gaan bouwen. Maar ik weet niet zo goed of ik daarvoor minder dagen moet gaan lopen en daardoor dus de afspraak dat ik ga lopen los laat of dat ik alleen bepaalde dagen meer moet gaan lopen. Ik ben hier nog even over aan het nadenken.


Deze week ben ik een keer lopend naar mijn werk gegaan. Dit kwam omdat mijn man me in de middag op haalde om ergens heen te gaan. Toch beviel me dit eigenlijk heel erg. Ik moet iets eerder van huis weg, maar ik voelde me echt goed hierdoor. Dit wil ik dus vaker doen. Niet dagelijks maar een of twee keer per week lijkt mij wel een goed plan.


Mijn beweging van deze week was als volgt:

Zondag: 10.532 stappen + 1 km hardlopen (loopband) + 3,1 km wandelen

Maandag: 11.253 stappen + 1 km hardlopen (loopband) + 1,9 + 2,5 km fietsen

Dinsdag: 12.754 stappen + 1 km hardlopen (loopband) + 2,6 km wandelen 

+ 10 minuten meditatie + 4 km fietsen

Woensdag: 10.113 stappen + 1 km hardlopen (loopband) 

+ 1,9 & 2,6 km fietsen + 1,6 km wandelen (loopband)

Donderdag: 10.859 stappen + 1 km hardlopen (loopband)

+ 1,9 & 2,1 km fietsen + 1,13 km wandelen

Vrijdag: 12.053 stappen + 1 km hardlopen (loopband)

+ 11 minuten meditatie + 2,1 km wandelen

Zaterdag: 10.343 stappen  + 1 km hardlopen (loopband) 

+ 10 minuten meditatie + 2,8 km wandelen (deels loopband)


Slaap en rust

Slapen was deze week iets minder. Ik heb wel een slaapbadge gehaald, maar daarna ben ik een aantal keer veel te vroeg in slaap gevallen of had mijn zoontje een slechte nacht.


Wat mij opvalt is dat als ik slecht slaap of moe wakker wordt, ik er sneller voor kies om te mediteren.. Ik lijk hier dan ook echt van op te knappen. Het is niet het zelfde als slaap, maar het helpt wel.


Ook bij de bijeenkomst van de gecombineerde levensstijl interventie ging het over slaap en rust. Hier bij realiseerde ik me dat ik misschien op meer momenten over de dag verspreid meer een rust/meditatiemomentje moet pakken om in de avond langer wakker te blijven. Ook in de middag in het zonlicht naar buiten zou kunnen helpen.


Hoe zit ik in mijn vel?

Over het algemeen zit ik best aardig in mijn vel. Alles begint een goed ritme te krijgen. Beweging gaat weer de goede kant op. Eten kan nog iets beter, maar gaat wel oké. Ik heb tijd voor mezelf en tijd voor mijn gezin.


Ik mis alleen nog een beetje iets spannends. Het is allemaal redelijk voor zichzelf sprekend en mist iets vernieuwends en verfrissends. Ik weet even niet zo goed hoe ik het 'nieuwe' gevoel meer in mijn dagritme moet krijgen.


101 in 1001

Ook deze week is weer zonder veel noemenswaardigs voorbij gevlogen en heb ik zeer weinig gedaan aan mijn 101 in 1001 lijst. Wel heb ik eindelijk de 365 foto challenge afgerond.

  1. 365 foto challenge

    1. 365 foto challenge


Foto's van de week

Deze week voor het laatst de foto's van de week op deze manier. Na deze week wil ik alsnog foto's toe voegen, maar niet meer elke dag 1 foto.
Vooruitkijken op volgende week

Komende week heb ik weinig bijzonders op het programma staan. Wel heb ik EMDR en op woensdag mijn cursusdag. Hier moet ik eigenlijk ook nog het een en ander voor doen.


Door de EMDR is mijn dinsdag wel een beetje gebroken. Dit betekent dat ik weer niet naar het museum kan. Ik heb echt iets leuks op het oog waar ik echt naar uit kijk. Maar omdat mijn zoontje 4 is geworden, kost het vrij veel als ik hem mee neem en ik denk dat hij het toch niet leuk vind.


Omdat ik weinig op de planning heb staan, wil ik dinsdag vooral even gaan kijken hoe ik weer meer met mijn 101 in 1001 lijst aan de slag kan gaan. Naar mijn idee staat dit namelijk een beetje stil en eigenlijk liep ik al een beetje achter.


Doe jij wel eens dingen alleen voor jezelf? Of doe je altijd dingen met je gezin?


*Deze pagina bevat affiliatie links.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page