top of page

Week 31: Kerst

Vanaf deze week heeft ook mijn man vakantie. En het was ook gelijk de week van kerst. De feestdag waarbij de meesten familieverplichtingen hebben. Wij proberen de feestdagen meestal door te brengen op een manier waar wij blij van worden. En dat is dit jaar goed gelukt.

(Lees hier alle weekoverzichten: Verzameling van de voortgang)


Wat heb ik deze week gedaan?

Deze week was naar mijn idee leger dan ik zou willen. Deze week heb ik het volgende gedaan.

Zondag Kerstcadeautjes uitpakken en naar het vakantiehuisje

Maandag Winterbarbecue gehouden voor het kerstdiner

Dinsdag Boswandeling en terug naar huis

Woensdag Bezoekje aan de intratuin

Donderdag Dagje thuis (opruimen, wandelingetje)

Vrijdag Naar een winkel

Zaterdag Lunchen buiten de deur


Gezonder eten

De week begon met kerst. Dit was alles behalve de gezondste maaltijd, al was het wel een AVG'tje. De rest van de week heb ik geprobeerd een beetje rustig aan te doen. Maar ergens heb ik het ook een beetje los gelaten. Zeker omdat we met zijn drieën vakantie hebben, hebben we veel meer lekkers in huis en de feestdagen helpen zeker ook niet mee.


Deze week is er geen foto. Volgende week weer!


Hoe ging het met beweging?

Beweging ging wat minder. Ik heb wel wat dagen de 10.000 stappen gedaan, maar lang niet alle dagen. Doordat ik in Week 30 al een dag niet had gelopen en met kerst het ook niet haalde, was het moeilijker om het weer op te pakken. Ik moet dus even mijn hoofd weer op de goede rit krijgen.


Wel wil ik een poging wagen om met de Running Streak 2024 van Runner's World. Ik weet niet of het met mijn nieuwe baan haalbaar is, maar ik denk wel dat het zal helpen om weer regelmaat in het hardlopen te krijgen.


Mijn beweging van deze week was als volgt:

Zondag: 10.869 stappen, waarvan 4,1 km wandelen

Maandag: 5.858 stappen + 8 minuten meditatie

Dinsdag: 10.869 stappen, waarvan 4,25 km wandelen 

+ 10 minuten meditatie

Woensdag: 4.188 stappen

Donderdag: 10.394 stappen, waarvan 1,07 km wandelen op de loopband

+2,35 km wandelen + 10 minuten meditatie

Vrijdag: 10.164 stappen, waarvan 2,12 km wandelen op de loopband

+ 20 minuten meditatie

Zaterdag: 10.123 stappen, waarvan 3,7 km wandelen + 20 minuten meditatie


Slaap en rust

Omdat we kerst ergens anders hebben gevierd, heb ik niet in mijn eigen bed geslapen. Dit zorgde wel voor een paar slechte nachten. Gewoon omdat het kussen niet lekker lag, maar ook omdat we samen op 1 kamer lagen.


Wel hebben we regelmatig met zijn allen een middagdutje gedaan. Meestal ben ik niet echt zelf in slaap gevallen, maar gewoon even rusten. Het zorgde er in elk geval voor dat mijn stres behoorlijk is gezakt.


Hoe zit ik in mijn vel?

De tijd samen met mijn gezin doorbrengen vind ik heel fijn en zorgt voor veel rust. Ook hoe we de kerst hebben gevierd was ik erg blij mee. Ik heb lekker kunnen koken, maar heb ook lekker kunnen zitten tussendoor.


Wat ik soms wel jammer vond, maar wat ik wel begrijp, is dat ik veel avonden alleen (met mijn zoontje) was. Mijn man gebruikt zijn vakantie ook echt om al zijn vrienden te zien. Helaas lukt mij dat wat minder.

101 in 1001

Deze week heb ik vrij veel van mijn 101 in 1001 lijst gedaan.

 1. Winter barbecue houden

 2. Probeer 10 voor mij nieuwe restaurants uit

  1. Vuur - Beek & Donk (24-12-2023)

 3. Probeer 10 voor mij nieuwe voedingsmiddelen uit

  1. Struisvogel - Dit was een lekkere stevige steak. Het had een beetje een wild smaak.

  2. Kangoeroe - Vreemd genoeg vond ik dit wat vetter en dus slijmeriger dan de struisvogel. Ik vond het ook minder lekker. Wel vroeg ik me af of het niet verkeerd om was.

 4. Ga 30x op date

  1. Uit eten (24-12-2023)

 5. Lees/luister 30 boeken (25 geluisterd/2 aan het luisteren)

  1. The Decision (Animorphs #18) (English Edition) eBook : Applegate, K. A. (27-12-2023)

  2. The Departure (Animorphs #19) (English Edition) eBook : Applegate, K. A.(mee bezig)

Foto's van de weekVooruitkijken op volgende week

Komende week is het de week van oud & nieuw. Ook hier zal er wel weer veel gegeten worden en weinig bewogen worden. Met het nieuwe jaar wil ik dus vooral kijken of het lukt om met de Running Streak 2024 van Runner's World mee te doen. En ik ben echt tevreden met elke dag 1 kilometer.


Daarnaast hoop ik nog leuke dingen met mijn gezin te doen en te zorgen dat ik klaar ben om met mijn nieuwe werk te beginnen.


Hoe ga jij het nieuwe jaar starten?


*Deze pagina bevat affiliatie links.

Recente blogposts

Alles weergeven

留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
bottom of page