top of page

Week 30: Bijna kerst(vakantie)

Na de Verjaardag van zoonlief was het de laatste week voordat manlief ook kerstvakantie had. Dit betekent dat het ook bijna kerst was en ik had daar nog het een en ander voor voor te bereiden (lees cadeautjes kopen & boodschappen doen).

(Lees hier alle weekoverzichten: Verzameling van de voortgang)


Wat heb ik deze week gedaan?

Om ook af en toe stil te staan wat ik nu in een week doe, wil ik voortaan een kort overzichtje van de belangrijkste activiteiten geven. Deze week heb ik globaal het volgende gedaan

Zondag Op visite bij oma

Maandag Naar de intratuin met een vriendin

Dinsdag Kerstcadeau's gekocht & keizersnede behandeling

Donderdag Dagje thuis (verven, bakken, spelletje spelen)

Vrijdag Afspraaak met een psycholoog

Zaterdag Dungeons & Dragons


Gezonder eten

Deze week was ik me er vooral bewust van dat ik in de ochtend vaak niet zo'n honger had. Hierdoor at ik weinig of niets en begon ik met een vroege lunch. Ook heb ik 3 dagen niet thuis geluncht, wat resulteerde in niet de meest gezonde lunch.Nulmeting Week 10 Week 20 Week 30


30 weken ben ik bezig en hoewel de foto´s en de weegschaal weinig laten zien, merk ik zelf wel dat mijn lichaam veranderd. Mijn buik lijkt steeds meer op voor mijn zwangerschap. Vooral door keizersnede behandelingen die ik heb gehad het afgelopen half jaar.


Hoe ging het met beweging?

Met dank aan de loopband heb ik deze week bijna elke dag 10.000 gedaan. De uitzondering was zaterdag. Deze dag kwam ik aan het einde van de dag moe thuis en moest ik nog 10.000 stappen doen. Met de verwachting dat ik met kerst ook niet zo veel stappen zou doen, heb ik het even gelaten.


Wat wel minder ging was het fietsen van kleine afstanden. Ik merk dat ik de laatste tijd vrij moe en gespannen ben. En als het dan ook nog regent, vroeg het vrij veel van mijn wilskracht. En als manlief dan zei pak lekker de auto, gaf ik hier snel aan toe.


Mijn beweging van deze week was als volgt:

Zondag: 10.234 stappen, waarvan 4,5 km wandelen

Maandag: 10.031 stappen + 4x5 min hardlopen op loopband

+ 15 minuten meditatie

Dinsdag: 12.932 stappen, waarvan 1,1 & 1,6 km wandelen

Woensdag: 10.303 stappen, waarvan 2 km wandelen op de loopband

+ 10 minuten meditatie

Donderdag: 10.425 stappen, waarvan 2,5 km wandelen op de loopband

Vrijdag: 12.204 stappen, waarvan 2,07 km wandelen op de loopband

Zaterdag: 3.071 stappen


Slaap en rust

Zoals ik al aangaf, ben ik vrij moe. Waar dit vandaan komt, weet ik niet zo goed. Ik maak best lange nachten, maar lijk er niet altijd uitgerust wakker van te worden. Ook probeer ik mijn zoontje niet te vaak een middagdutje te laten doen. Binnenkort gaat hij naar school en zal het hem helpen als hij hier aan gewend is. Hierdoor slaapt hij dus langer uit in de ochtend, maar heb ik minder tijd overdag voor mezelf.


Aan de andere kant heb ik de laatste tijd wel weer meer rust om te haken, te koken, te bakken en te knutselen. Dit geeft een stuk ontspanning, maar het lukt me vaak ook pas als ik al een bepaalde rust heb.


Hoe zit ik in mijn vel?

De laatste tijd ben ik vrij gestrest. Zelfs al heb ik vakantie. Ik ben gestrest om kleine dingen. Het zijn wel dingen die me altijd een beetje spanning en stres geven, maar de laatste tijd is het al snel vrij veel stres.


Ik denk dat dit komt door de EMDR. Het brengt vrij veel te weeg en ik ben over veel weer aan het nadenken. Mijn psycholoog vond dit logisch klinken. Daarom hebben we de sessie die we hadden staan ook geen EMDR gedaan, maar ACT. Dit was toch minder vermoeiend.


101 in 1001

Deze week heb ik alleen boeken geluisterd van mijn 101 in 1001 lijst. Ik heb er bijna 30 geluisterd, maar mijn jeugdserie staat maar tot deel 20 op storytel, daarna moet ik iets anders luisteren.

Foto's van de week


Vooruitkijken op volgende week

Volgende week is het kerstvakantie voor ons allemaal. We beginnen met kerst vieren met mijn familie. Daarnaast willen we ook echt proberen om wat tijd met zijn tweeÈn en ons gezinnetje te besteden.


Ik wil ook veel proberen om mijn stappen te doen, ondanks de feestdagen. Dit zal echt niet elke dag lukken. Daarnaast wil ik 1 of 2 keer gaan hardlopen. Waarschijnlijk wordt dit op de loopband.


Ik wil jullie in elk geval fijne feestdagen toewensen. Heb je al plannen voor oud & nieuw?


*Deze pagina bevat affiliatie links.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page