top of page

Week 29: Verjaardagsweek van zoonlief

Bijgewerkt op: 7 jan.

De laatste maand van het jaar vordert aardig. Dit betekent dat ik echt van het ene in het andere feest of afscheid ga. Dit begon met sinterklaas, daarna Afscheid vanmijn werk en deze week was mijn zoon jarig. Hoewel dit als een feestje klinkt, was dit een week waarin ik vooral thuis heb gezeten, omdat zoonlief ziek was.

(Lees hier alle weekoverzichten: Verzameling van de voortgang)


Gezonder eten

Doordat mijn zoontje deze week buikgriep had, heb ik veel thuis gezeten. In het begin zorgde dit er voor dat ik meer ging snoepen. Halverwege de week begon ik zelf ook wat buikklachten te krijgen. Niet zo erg als mijn zoon, maar wel dat ik minder zin had om te eten.

Gevolg we hebben deze week vaak makkelijk gegeten bij het avondeten. Soms een broodje, een keer besteld en een keer iets simpels in elkaar geflanst. Maar ook overdag at ik slecht. Ik had vaak niet veel honger, maar wel zin in lekkers. Niet de beste combinatie.
Week 20 Week 29


Hoe ging het met beweging?

Ik had me voor deze week voorgenomen om elke dag 10.000 stappen te gaan doen. Dit is me goed afgegaan. Al heb ik het 1 dag niet gehaald. Dit komt omdat ik nadat mijn zoon naar bed ging, ik zelf zo beroerd was (lees: koud, met dikke sokken en trui onder een deken), dat ik besloot om niet meer de deur uit te gaan. In plaats daarvan ben ik vroeg gaan slapen en heb ik bijna klokje rond geslapen. De volgende dag voelde ik me weer bijna beter.


Vrijdag is onze met black friday gekochte loopband geleverd. De zolder begint al heel mooi te worden en met de loopband is het begin van onze fitnesskamer er. Ik heb er nog niet op hardgelopen, maar zaterdag wel begonnen met een half uur wandelen.


Mijn beweging van deze week was als volgt:

Zondag: 10.323 stappen, waarvan 2 km wandelen

Maandag: 12.012 stappen, waarvan 2,64 km wandelen

+ 11 minuten meditatie

Dinsdag: 13.711 stappen, waarvan 4,75 km wandelen

+ 14 minuten meditatie

Woensdag: 4.183 stappen + 12 minuten meditatie

Donderdag: 10.029 stappen

Vrijdag: 10.513 stappen, waarvan 1,9 km wandelen + 10 minuten meditatie

Zaterdag: 11.877 stappen, waarvan 2,3 km wandelen op de loopband

+ 10 minuten meditatie


Slaap en rust

Hoewel ik deze week weinig heb gedaan, had ik naar mijn idee weinig rust. De eerste dag kon ik nog goed afwisselen met mijn man. Hierdoor kon ik wat spullen in huis halen om wat te doen in huis (spullen voor de zolder en een kerstboom).


Maar eigenlijk had ik dit vrij snel gedaan, maar mijn zoontje bleef lang ziek. Na 2 dagen op de bank gekluisterd te zitten, kon hij afscheid nemen en zijn feestje op de kinderopvang. En vreemd genoeg kreeg ik zelf niets voor elkaar. Met veel moeite heb ik lopend boodschappen gedaan, maar verder vooral rust gepakt.


Helaas was de opvang te veel geweest en de dag erna was hij weer echt ziek. Pas vrijdag leek hij op te krabbelen. Tot die tijd vroeg hij veel of ik bij hem wilde zitten. Hierdoor kreeg ik niets gedaan, maar voelde het niet als rust.


En aan het einde van de week werd mijn slaap ook slechter. Ik werd vaker wakker en ik werd helemaal uitgeblust wakker. De grap is dat mijn horloge er anders over denkt. Volgens mijn horloge worden de nachten sinds dat ik heel beroerd was beter en rust ik meer uit.


Hoe zit ik in mijn vel?

Ik vond het geen fijne week. Ik voel me over het algemeen niet goed als ik alleen maar binnen zit. Ik heb behoefte aan beweging, zonlicht en (nieuwe) activiteiten. Vaak kon ik in de avond nog wel een wandelingetje maken, maar dat was niet echt voldoende.


Daarnaast keek ik deze week ook op tegen de tweede EMDR sessie. Deze viel uiteindelijk best mee, maar dat wist ik niet van te voren. Ook het idee dat ik niet alles op tijd kon regelen voor de verjaardag van zoonlief of voor kerst, haalde me bij vlagen naar beneden.


101 in 1001

Ondertussen ben ik al ruim 333 dagen met mijn 101 in 1001 lijst bezig. Deze week heb ik voornamelijk boeken geluisterd, maar dat is niet het enige.

  1. Lichtshow in Utrecht (Nijntje)

  2. Lees/luister 30 boeken (23 geluisterd/2 aan het luisteren)

    1. The Escape (Animorphs #15) (English Edition) eBook : Applegate, K. A. (12-12-2023)

    2. The Warning (Animorphs #16) (English Edition) eBook : Applegate, K. A. (mee bezig)

Foto's van de week
Vooruitkijken op volgende week

Deze week ben ik goed bezig geweest met wandelen en meditatie. Deze week wil ik hier hardlopen aan toevoegen. Daarnaast heb ik ook de mogelijkheid om de deur uit te gaan, want zoonlief is eindelijk weer beter. Tijd dus om geplande activiteiten te doen.


Dinsdag gaat zoonlief nog een dagje wennen op school. Dit is dus ook het moment om mijn laatste kerstinkopen te doen. Daarnaast wil ik deze week ook naar een museum en moet ik de feestdagen voorbereiden.


Ben jij al helemaal klaar voor de feestdagen? Menu al klaar? Cadeautjes gekocht en ingepakt?


*Deze pagina bevat affiliatie links.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page