top of page

Week 37: Een niet zo'n spannende week

Vorige week, Week 36, gaf ik aan dat er langzaam ritme in mijn leven komt. En met ritme ook rust. En hoe fijn dat ook klinkt, wordt mijn leven niet zo spannend daardoor. Zeker omdat zoonlief het nog wat moeilijk heeft met het schoolritme. En hij dus moe is na school. Daarom is dit niet zo'n spannende week.

(Lees hier alle weekoverzichten: Verzameling van de voortgang)


Wat heb ik deze week gedaan?

Deze week heb ik het volgende gedaan.

Zondag Chilldag

Maandag Lange werkdag

Dinsdag Vrije dag thuis & EMDR & eerste speeldate

Woensdag Werken, overleg & cursus

Donderdag Lange werkdag

Vrijdag Werken & relaxen

Zaterdag Naar het pannenkoekenhuis


Gezonder eten

Het eten lijkt een redelijk mooi ritme te hebben. Ik eet op mijn werk mee met de crackers. Maar ik merkte deze week wel gelijk dat het daardoor een moetje wordt. Ik moet mee-eten, anders heb ik daarna honger. En dat komt niet altijd uit. Dus ik moet er voor zorgen dat ik genoeg te eten bij me heb.


Het ritme in eten ben ik verder best tevreden over. Ik beperk me niet heel veel, maar ik heb ook niet te veel in huis, dus ik kan ook niet te veel snaaien. De weegschaal is het met me eens, al gaat het heel langzaam.


Ik heb wel het idee dat ik deze week te weinig fruit heb gegeten. Daarom wil ik meer fruit naar mijn werk mee nemen. Dan heb ik twee problemen tegelijk aangepakt.


Hoe ging het met beweging?

Ik ren nog steeds elke dag een kilometer en loop elke dag 10.000 stappen. Daarnaast ga ik bijna altijd fietsend of lopend naar mijn werk. Uitzondering hierop is als ik cursus heb. Dit is namelijk ergens anders en hier ben ik niet op tijd als ik dit op de fiets doe.


Mijn beweging van deze week was als volgt:

Zondag: 10.610 stappen + 1 km hardlopen (loopband) + 1,8 km wandelen

+ 30 minuten dansen

Maandag: 18.088 stappen + 1 km hardlopen (loopband)

+ 2,1, 1,8 & 1,2 km wandelen + 6 minuten meditatie

Dinsdag: 12.220 stappen + 1 km hardlopen (loopband) + 3,1 km wandelen 

Woensdag: 10.344 stappen + 1 km hardlopen (loopband) 

+ 1,7 km wandelen (loopband)

Donderdag: 10.613 stappen + 1 km hardlopen (loopband)

+ 1,9 & 2 km fietsen + 1 km wandelen

Vrijdag: 10.537 stappen + 1 km hardlopen (loopband)

+ 1,9 & 2 km fietsen + 1,35 km wandelen (loopband)

Zaterdag: 10.102 stappen  + 1 km hardlopen (loopband) 

+ 2 km wandelen (loopband)


Slaap en rust

Dit was niet de beste week wat betreft slaap. Het is langzaam aan te merken dat mijn zoontje extra vermoeid is door de hoeveelheid school die hij krijgt. En als hij extra vermoeid is, slaapt hij vaak slechter.


Hij wordt in de avond vaker wakker, maar daarnaast laten we hem overdag ook met regelmaat slapen. Dit resulteert er alleen in dat hij dan in de ochtend vroeger wakker wordt. Dus in de avond word ik door gehuil wakker gemaakt en in de ochtend wordt ik wakker gemaakt door een spelend kind. Kortom, ik slaap niet genoeg.


Tegelijkertijd heb ik veel rust in mijn dagen over het algemeen. Mijn lange werkdagen zijn wat vermoeiend. En daarin zijn de dagen dat ik werk en cursus heb eigenlijk het pittigst. Niet dat het zo heftig is, maar het is wel veel switchen van het een naar het ander.


Hoe zit ik in mijn vel?

Zoals ik vorige week al zei, ben ik best op zoek naar vernieuwende dingen. Doordat deze week best voor zichzelf sprekend was, wilde ik dit weekend echt iets leuks doen. Dit is wel gelukt, maar over het algemeen begint er wel een beetje een sleur in te komen.


Ik kan haast niet wachten tot mijn zoontje energie heeft om na schooltijd nog wat leuks te gaan doen. Dan kunnen we meer andere dingen doen dan na school en werk een dutje doen en een beetje in huis te spelen.


101 in 1001

Ook deze week is weer zonder veel noemenswaardigs voorbij gevlogen en heb ik zeer weinig gedaan aan mijn 101 in 1001 lijst. Wel heb ik eindelijk de 365 foto challenge afgerond.

  1. Lees/luister 30 boeken (25 geluisterd/2 aan het luisteren/1 aan het lezen!)

    1. Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? : Oomen, Francine, Schaap, Annet


Foto's van de week

Hier geen foto's meer voor 365 foto challenge, maar wel de foto's die er deze week uitspringen.Vooruitkijken op volgende week

Komende week is weer niets bijzonders. Een weekje waar ik wat achterstand wil inhalen voor mijn cursus en ik mijn eerste echte vergadering van mijn werk heb. Hopelijk houdt mijn zoontje het nog even vol tot de vakantie en kunnen we dan goed opladen.


Komende week ben ik wel weer voor het eerst een dinsdag echt vrij. Een dinsdag zonder afspraken. Als het lukt ga ik dan naar Rondleiding Onder de pannen | Kasteel de Haar. Dit staat al een tijdje op mijn planning, maar ik krijg het niet geregeld om te doen. Iemand tips hoe ik dit voor elkaar krijg?


Hoelang duurde het bij jullie voordat je kind genoeg energie had om na schooltijd nog wat te ondernemen?


*Deze pagina bevat affiliatie links.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page